Wednesday, May 21, 2014

Letter from Elder Meyer: Needs only one thing, more time on his mission. Unique Book of Mormon language discover (Q4).Letter from Elder Meyer: Needs only one thing, more time on his mission. Unique Book of Mormon language discover (Q4).Letter from Elder Meyer: Needs only one thing, more time on his mission. Unique Book of Mormon language discover (Q4).

Hello Everyone

This was an awesome week. We are doing really really good right now!!

- Our crab adventure.
We caught a ton of crabs and then brought them to members' house so they could have them.
It was fun.


I can't believe you. You put your trust in Google instead of Apple!!?? Haha. I can only imagine the look on your face and Brother Gagon's when he handed you that paper. It makes me laugh. Sounds like things are going well you being the new bishop. I am sure that you are really really busy. Don't worry, I know and can feel your love for me.  Have fun at dinner.

Dad, 58 is a ton of interviews, that is crazy. This week, we had 37 lessons, so you interviewed more people than I had a lesson with!!  That is crazy. I am sure at one point you and I were teaching at the same time, maybe even the same thing, or the same topic. Wouldn't that be pretty funny. Honestly I am doing really good, and don’t really need anything. I guess the only thing I need is more time on a mission. It is going really fast.

Question 1:  Share about the music you find yourself listening to throughout the week. Do you have a radio?

Answer: There is a radio in the car and we have the iPod and stuff. The music I listen to is all church music. I have a couple favorite songs no. One of them is called “Work”, I don't know who sings it, but it is a really awesome missionary song. The other is called “Right Now”, it is in the EFY songs.

Question 2: Is there anything on the island you would like to see that you haven't seen yet?

Answer: Besides more people baptized. But of actual places on the islands of Yap… I want to see the outer islands, but missionaries are not allowed there... Yet...

Question 3: Are there any more trips planned to the temple in the Philippians?

Answer: There should be one from each branch this year. They are looking for it to happen at the end of the year. We are trying to start a temple prep class now though.

Question 4: I believe you were re-reading the Book of Mormon in Yapese?  Have you picked up anything unique by studying in that language rather than English?

Answer: Yeah, I have. It is hard to explain though. Just when reading especially 1 Nephi. It is very easy to tell who is talking to who and how many people are involved. Like when Nephi is talking to Laman and Lemuel. Sometimes the sons of Ismael are there, and other times not.


I have not seen the new video. I really would like to. If I have time today, I will try and watch it, but the internet here is really slow. Sounds like you guys had a crazy adventure. I am glad that you guys all made it home safe and sound. I hope you guys still had a good trip.

Question 5:  What happened at church that was special for Easter?

Answer: Actually, nothing really. The first two speakers didn't say anything about Easter, then I was asked to be the concluding speaker, so I talked about Easter, and what it means, and why we celebrate it. The Strother's were excited that I talked about Easter because no one else did.

Question 6:  Are there ever special musical numbers in sacrament meeting?

Answer: No. Not really. No one really knows really how to sing here, so nothing ever really special. Sometimes the missionaries will sing a special number, and try and get a couple youth involved.

Question 7:  How many came to church yesterday?  What did you do at church?

Answer: There was about 60 people, I believe, which was pretty good because it rained really hard all day Saturday and didn't stop until Sunday, like around 3 or 4.

Question 8: How many lessons did you teach this week?  How many with members present?

Answer: Oh man this is a going to blow your socks off. You guys might want to sit down for this. We taught... 45 lessons and 34 of them were member present lesson. I know. Pretty awesome.

Question 9:  Name one unique thing that happened this week.

Answer: Ummm, I think the most unique thing that happened was the amount of lessons we taught this week. It was pretty awesome. We have a ton of member support. It is really great. It is really starting to accelerate the work here.

Question 10:  Tell about something that you have taught or spoken about in the last week.

Answer: Well, Pres Mecham is coming this weekend. And me and my comp have to prepare a training for the other missionaries when he is here (Zone Conference) We are going to train on how to improve your teaching skills. We have studied about teaching for understanding and asking question. Well, we have really started to be better at that in our teaching, and it has really helped. We are asking better questions, and it is really starting to open up our investigators to us. Then, the members that are with us help share their experience about things, and it is just working. We are hastening the work the way the Lord wants, and he is blessing us for it.

Question 11:  Tell about something you saw this week that make you laugh.

Answer: Two things were really funny. Elder Waimila was going to go and sit down at our house on one of the chairs. The chair is pretty old, and is not the most strong chair, but we still use it. When he went to sit down, BOOM the chair broke, and he was on the ground. It was really funny.!!

The other thing we had several members with us teaching, one of them is name T*rry. I don't know what was going on with her, but she was just really crazy that day. She is normally really quiet, but that day, she would not stop talking and laughing. It was funny.

Staheli: How are things going? I am doing great. My companion and I are really motivated about the work right now. Things are going great.

Reed: What up man? How are you doing? School is coming to a close. I bet you are going to enjoy summer. Things on Yap are rocking and rolling. There is nothing more fun than serving the Lord, I promise you that.

Letter to Everyone

Alright, what to share what to share. Things are really good here. We have so much support from the members. It is really awesome. We taught so many lessons, it is crazy. We had an investigator come to church on Sunday. It was great. It is the cousin of our last baptism named M*ckie. His name is J*stin. He is super cool. He should be baptized in May. We are look at the 17th. That is the plan. We have had 2 lessons with him, and he came to church, and is reading for the Book of Mormon. It is great. He is an awesome kid. I think he really enjoyed church to. He knows almost all of the young men/women. So that was good. He seemed to fit in pretty well. It was great. We are going to go back and see him on Tuesday. It is going to be great.

Somebody else we are teaching. The Mom is named L*ni and the son is N*than. She has another son named JP and he is baptized. No one else is though. So we are working with them. They didn't come to church, but we are going to keep talking to them. The son that is a member is a big help over there. We are going to work with him to get him to advance in the priesthood and maybe he will be able to baptize his mom and his brother. That would be super awesome. That would make me the most happy.

Well that is about it. We have a ton of investigators right now, and it is really good. I really think Yap is going to have a ton of baptisms in May. We are working really really hard right now, and we are going to see the fruit of it next month. The Aps, when they called, about fell out of their chair, when they saw how many lessons we had taught this week. They we stoked.

At zone conference all the missionaries that are going home before the next conference were invited to stand and share their testimony. I was the only one. I didn't feel like I was going home soon. I still don't.  I really love doing this work and I feel like I am just getting started. This really is the work of the Lord, and I love serving him.

I love you all so so much.
You are the best family in the world. I hope you guys know that. I really am so grateful that I was born into this family. I love and pray for you all.

Love Elder Meyer

No comments:

Post a Comment